Personalia

Ik ben Kathleen Mac Donald.

Als fysiotherapeute ben ik vanaf 1983 werkzaam geweest in een grote particuliere praktijk in Amersfoort. Dit heb ik vanaf 1994 gecombineerd met de haptonomie.

Sinds 2001 werk ik als haptotherapeute in Laren, praktijk aan huis en in Amersfoort bij gezondheidscentrum Schuilenburg.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij F. Veldman te Grave en de afsluitende opleiding op de Academie voor Haptonomie te Doorn.

Ik heb me gespecialiseerd en bijgeschoold in de behandeling van:
- ademhalingsproblematiek,
- afscheid nemen,
-
burn-out klachten,
- mindfulness,
- relatieproblematiek en
rouwverwerking

Door de ontwikkelingen en vraag naar Mindfulness, heb ik mede daarom, in het voorjaar van 2015, de nascholing Mindfulness voor professionals gevolgd.
Tijdens deze nascholing bleken er veel overeenkomsten en
overlappingen te zijn met de haptotherapie.
De combinatie, bewust voelen en voelend in het leven staan, naast het bewust en met aandacht bezig zijn met zoeken naar rust en ontspanning, met als basis de buik/basis, zijn de grootste gemene delen.
Hierdoor was/is het implementeren van de aangereikte kennis binnen mijn begeleiding, als vanzelfsprekend verlopen.

Naast de scholing ďMindfulnessĒ, heb ik ook de scholing ďEen taal erbijĒ gevolgd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van  poppetjes om opstellingen te maken van de situatie waarin de cliŽnt zich bevindt, of heeft bevonden. Omdat dit samen met de cliŽnt gebeurt, kan deze met wat afstand kijken naar de eigen levenssituatie.
De visualisering kan leiden tot verhelderende en of helende inzichten. Ik ervaar deze vorm van aanreiken, vooral bij de begeleiding van kinderen, als een prettige toegevoegde waarde.

Onlangs heb ik de EMDR-opleiding afgerond. Deze vorm van begeleiding breng ik in bij cliŽnten die problemen hebben met de verwerking van traumaís.

Mijn onvoorwaardelijke liefde en belangstelling voor mensen in het algemeen, gekoppeld aan aandacht en eerlijkheid, vormen de basis voor mijn begeleidingen.

Ik ben getrouwd en moeder van een fantastische zoon.